Vad är ett BEN Event?

Våra träffar handlar om att få människor att slappna av, ha roligt och lära känna nya människor.

Här har vi kul

Vi ses under lediga och trevliga former där våra medlemmar får umgås, knyta kontakter och samtidigt njuta av roliga event i härliga miljöer.

Vi äter och dricker gott

På våra träffar ingår alltid en trevlig middag med tillhörande dryck, under hela kvällen. På våra träffar går ingen hungrig eller törstig.

Föreläsning och andra aktiviteter

Under kvällarna erbjuds alltid en bra föreläsning och en aktivitet som man annars inte gör till vardags. Att åka snabba RIB-båtar i Stockholms skärgård en kväll i juni till exempel.

Tidigare event

“Ett mer avslappnat sätt att umgås”

– Att vara medlem i Business Event Network ger vårt företag ett större nätverk, det är den absolut största vinsten. De som driver B.E.N ser dessutom till att boka in one-to-one-möten mellan träffarna, vilket jag inte visste innan. Det tycker jag är en stor fördel gentemot andra nätverk, säger Thomas Skott, VD på Regent.

Thomas Skott hittade B.E.N för ett halvår sedan på nätet och efter att ha läst mer blev han så intresserad att han ringde upp dem för att få veta mer.

– Det verkade vara precis det jag sökte efter. På B.E.N står aktiviteter i centrum – man gör grejer tillsammans. När man ska nätverka är det bra att man har kul under tiden. Det blir ett mer avslappnat sätt att umgås.

Och B.E.N har hittills levt upp till hans förväntningar med råge:

– En träff var vi på Långholmen och lyssnade på en föreläsning med middag efteråt. Suveränt god mat och föreläsningen med Per Holknekt – det tror jag var den bästa föreläsning jag varit på någonsin. Enormt fascinerande, han är en otroligt bra talare.

Värdefullt kompetensutbyte
Regent är ett IT-företag som arbetar med digitalisering. Vi har en genuin vilja att skapa värde för kunderna där vi är med från start och genomför behovsanalyser, hela vägen fram till färdig lösning, oavsett om det är mobilt eller webb.

– Vi vill leverera ”IT som det borde vara” vilket också är Regents vision. Som kund ska man känna bekymmersfrihet när man köper ett system. Det får man av oss genom att köpa en Nyckelfärdig Digital Lösning®.

Thomas är nöjd att ha hittat ett nätverk han trivs i och tycker att det är utvecklande även för honom som person:

– Jag har fått mycket tips av dem som är där om olika saker. Det är enormt värdefullt att komma utanför sin egen bubbla och se hur andra tycker och tänker och ta inspiration från dem. Man vill alltid bredda sitt nätverk och det här känns som ett bra sätt.

Stort tack Thomas för att du ville dela med dig av dina tankar och upplevelser!
Läs mer om Regent på deras hemsida »

“På B.E.N finns ett genuint intresse att göra affärer och hitta synergieffekter”

En av B.E.Ns stora styrkor är att man strävar efter branschexklusivitet på träffarna. Emma Hising, art director, VD och delägare på Moow Kommunikation har varit medlem sedan årsskiftet och tycker det är en stor fördel gentemot andra affärsnätverk hon varit med i.

– Det är verkligen positivt att de försöker att se till att företagen i gruppen inte konkurrerar med varandra utan att alla representerar olika branscher, säger Emma.

Så Emma, vad är det mer som gör att du trivs så bra i B.E.N?

– Utifrån det jag har sett tycker jag att det särskiljer sig från andra nätverk på många olika sätt. De som driver B.E.N är nytänkande, lägger fokus på relationer och anstränger sig verkligen för att koppla ihop rätt personer med varandra. Inte bara på eventen men även däremellan vilket jag tycker är oerhört värdefullt. Om någon söker en kommunikationsbyrå till exempel så ser Daniel, min kontaktperson på B.E.N, till att boka upp en lunch mellan mig och den personen, det upplever jag som något väldigt positivt, säger Emma.

Emma berättar att hon uppskattar att eventen bygger på att man gör något ihop, allt från matlagning till segling eller föreläsning med middag.
– Att delta i aktiviteter tillsammans är ett mer naturligt sätt att lära känna varandra samtidigt som man har roligt. B.E.N bjuder på generösa och genomtänkta tillställningar. En bra twist är att middagarna är arrangerade så att man växlar bord vid varje rätt – det gör att man inte fastnar vid samma personer hela kvällen utan verkligen nätverkar så mycket som möjligt.

Du är VD och art director på Moow Kommunikation, vad gör ni och vad skiljer er från andra företag i er bransch?

– Vi är en kommunikationsbyrå som levererar lönsam kommunikation genom konvertering. Traditionella kommunikationsbyråer arbetar främst med reklam, koncept och strategier – vi arbetar från uppsatta mål. Det betyder att det inte bara handlar om att leverera bra idéer utan det ska faktiskt leda till något. Vi uppnår våra mål och kan visa konkreta resultat.

Emmas erfarenhet är att man oavsett bransch gör de bästa affärerna när man har en uppbyggd relation. Därför uppskattar hon att vara medlem i B.E.N där det finns ett genuint intresse både hos organisatörer och medlemmar att hitta samarbetsmöjligheter.

– I och med att man lär känna varandra på riktigt håller man varandra i åtanke även utanför träffarna. Det finns stor chans att jag rekommenderar mina kontakter i B.E.N när tillfälle ges. I varenda möte jag har haft har det funnits ett genuint intresse att göra affärer och hitta synergieffekter. Jag ser fram emot nästa B.E.N-event i september.

Stort tack Emma för att du ville dela med dig av dina tankar och upplevelser!
Läs mer om Moow på deras hemsida »

Kommande event

BEN oktober/november 2016

Vill du också nätverka med oss?

I oktober och november är det återigen dags för nya härliga BEN-träffar. Våra grupper kommer att ses för att delta i roliga aktiviteter i härliga miljöer.

Vi kommer i vanlig ordning att äta och dricka gott, umgås och skratta tillsammans samtidigt som vi alla knyter nya kontakter och stärker befintliga relationer.

Hör av dig till oss så berättar vi mer.

20160216-70681

Mvh, B.E.N