Vad är ett BEN Event?

Våra träffar handlar om att få människor att slappna av, ha roligt och lära känna nya människor.

Här har vi kul

Vi ses under lediga och trevliga former där våra medlemmar får umgås, knyta kontakter och samtidigt njuta av roliga event i härliga miljöer.

Vi äter och dricker gott

På våra träffar ingår alltid en trevlig middag med tillhörande dryck, under hela kvällen. På våra träffar går ingen hungrig eller törstig.

Föreläsning och andra aktiviteter

Under kvällarna erbjuds alltid en bra föreläsning och en aktivitet som man annars inte gör till vardags. Att åka snabba RIB-båtar i Stockholms skärgård en kväll i juni till exempel.

Tidigare event

”Jag är kär i upplevelserna och människorna i det här nätverket”

Vi satte oss ned och tog en pratstund med en av våra medlemmar, Henrik Arlestig, CEO på Mostphotos. Henrik har varit medlem i snart två år, från det allra första eventet på M/S Molly. Henrik beskriver det eventet som en fullträff – en vacker försommardag på sjön med mat, tilltugg och RIB-båtsrace.

– Efter det var jag kär i upplevelserna och människorna som är med B.E.N. De prickade så rätt med själva atmosfären och allt bara stämde. Den första träffen har betytt otroligt mycket för mig i och med kontakterna jag knöt där. Därför är jag kvar och har inte missat ett enda event sedan starten, berättar Henrik.

Mostphotos är en av skandinaviens största bildbanker med över 15 miljoner illustrationer och foton. Missionen är att hjälpa kunderna att stärka sin kommunikation rent visuellt genom att hitta rätt bilder till rätt projekt. Henrik berättar att en stor del i framgången ligger i att de är en bildbyrå med skandinaviskt bildspråk.

– Vi vänder oss till alla som vill lära sig kommunicera på ett starkt sätt, från de som använder 20 bilder till de som behöver upp till 1000 bilder i månaden. Våra kunder är allt från tidningsredaktioner, kommuner och kommunikationsbyråer till tvåmansföretaget som ska göra sitt första inlägg på Facebook eller skicka ut ett nyhetsbrev.

Tidigare har Henrik testat flera olika nätverk men upplever att man ofta förväntas vara pådrivande, pitcha och sälja:

– Jag är själv säljare men jag gillar inte den typen av tillställningar, det känns påklistrat. På B.E.N finns en genuin känsla av att folk är där för att hjälpa varandra och för att ha kul tillsammans. Även om vi gör mycket affärer via nätverket så är det relationerna och kontakterna vi skapar som gör BEN värt tio gånger pengarna.

Att träffarna bjuder på roliga aktiviteter, bra mat och vackra lokaler är en stor anledning till att Henrik trivs i nätverket. Men det viktigaste är de personliga mötena:

– Det är människorna man klickar med som man tar med sig i livet och arbetslivet. Jag har knutit kontakter på affärsnivå men även på personlig nivå som är värda miljoner. Det är personer som alla är villiga att dela med sig av sina kontakter och sina erfarenheter.

Slutligen vill Henrik rekommendera B.E.N till alla som söker en genuin miljö där man kan utvecklas tillsammans med andra människor.

Stort tack Henrik för att du ville dela med dig av dina tankar och upplevelser!
Läs mer om Mostphotos på deras hemsida »

Vi seglade in hösten under strålande septembersol

Höstsäsongen 2017 har nu officiellt inletts i nätverket B.E.N. med fyra fantastiska nätverksträffar. Kvällarna inleddes med mingel på Kajplats 17 på Strandvägen där vi utrustades med sjösäkra kläder och grundinstruktioner i segling. Lite senare seglade båtarna, med mer eller mindre rutinerad besättning, mot Fjäderholmarna för att kappsegla runt bojad bana.

– Det var en fin lagkänsla där ute. Alla jobbade ihop vilket bidrog till att vi lärde känna varandra ännu bättre. Vi seglade tillsammans och vi vann tillsammans, det lägger en bra grund för relationer som skapar affärer, säger Henrik Sendelbach Gille, från webbyrån The Generation.

Väl tillbaka vid kaj begav sig gruppen mot No18 Office & Lounge vid Stureplan. Där bjöds det på välförtjänt bubbel och sedan mat i form av fem små asiatiska rätter. Vid varje ny rätt fick man ett nytt bordsplaceringsnummer vilket gjorde att alla fick tillfälle att mingla med flera nya personer under kvällen.

– Det är lätt att hitta samtalsämnen när man precis har varit ute och kämpat på sjön tillsammans. Man kommer in i värmen och känner sig sådär avslappnad och nöjd. I den atmosfären är det lätt att bygga relationer för vidare samarbeten, säger Johanna Engström, Vass Kommunikation.

Att B.E.N. har tur med vädergudarna har varit ett stående skämt sedan första träffen för drygt två år sedan. Men denna septembermånad fick vi det bekräftat återigen – för varje kväll det var segling med B.E.N. öppnades en glipa i höstmolnen och solen tittade fram och eventuellt regn gjorde uppehåll. Vissa av kvällarna var det dock bra fart i seglen – men så ska det vara på sjön!

Vi vill tacka alla er som var med och gjorde dessa kvällar så härliga och minnesvärda. Stort tack till både gamla och nya medlemmar – vi är glada att se er och hoppas att ni känner er varmt välkomna i nätverket B.E.N.

Vi ser fram emot en höst fylld av samarbeten och lyckade affärer! Nästa gång vi ses ligger snön vit över taken och det doftar glögg och saffran överallt. Till dess – ha det gott!

/B.E.N.

Kommande event

BEN hösten 2017

Höstens event kommer bland annat att bjuda på kappsegling i Stockholms skärgård, matlagning med professionella kockar i Göteborg och kulinariska upplevelser i Malmö. Vi strävar alltid efter att ta våra träffar till nya nivåer och har alltid som mål att ge våra medlemmar upplevelser utöver det vanliga. Kombinerat med otroligt givande nätverkande bildar det Sveriges härligaste affärsnätverk, BEN.