Vad är ett BEN Event?

Våra träffar handlar om att få människor att slappna av, ha roligt och lära känna nya människor.

Här har vi kul

Vi ses under lediga och trevliga former där våra medlemmar får umgås, knyta kontakter och samtidigt njuta av roliga event i härliga miljöer.

Vi äter och dricker gott

På våra träffar ingår alltid en trevlig middag med tillhörande dryck, under hela kvällen. På våra träffar går ingen hungrig eller törstig.

Föreläsning och andra aktiviteter

Under kvällarna erbjuds alltid en bra föreläsning och en aktivitet som man annars inte gör till vardags. Att åka snabba RIB-båtar i Stockholms skärgård en kväll i juni till exempel.

Tidigare event

Matlagningen höll oss varma i vinterkylan

Under en av vinterns nätverksträffar på Aveqia i Stockholm lagades en trerättersmeny i toppklass. Fokus låg på att bygga nya relationer – och att vinna såklart!

Innan matlagningen drog igång fanns det möjlighet att mingla och nätverka. Därefter delades alla in i olika grupper där varje grupp fick göra förrätt, huvudrätt eller efterrätt under ledning av erfarna kockar. Under kvällen skulle vinnaren av den godaste maten utses. Det var bra teamwork i grupperna och alla gick in för uppgiften.

– Vi gjorde allt för att vinna! Man gick in i rollen som stjärnkock och det kändes som att vi var med i Sveriges Mästerkock på tv, säger Johanna Engström från kommunikationsbyrån Vass Kommunikation.

När alla var klara med matlagningen hade Aveqia förberett passande vin till varje rätt. Varje grupp hade en representant som fick presentera vad som låg på tallriken.

– Man lärde sig otroligt mycket och det var lyxigt att få laga mat med en erfaren kock, säger Johanna.

Mellan varje måltid bytte alla platser för att ha tillgång till ett ännu större nätverk och nya affärsmöjligheter. Efter att maten placerat sig i magarna fick var och en rösta på vilken maträtt som föll sig bäst i smaken. Johanna och alla andra som var med på nätverksträffen var nöjda efter kvällen.

– Aveqia hade verkligen gjort en välkomponerad meny. Mat är en uppskattad del bland många och att laga mat tillsammans gör att man kan prata affärer samtidigt som man lär känna varandra.

Golf i 30-tals anda!

Det var en vinterkväll, det doftade god mat och golfbaren omringades av vinnarskallar i den 30-talsinspirerade lokalen Swing by Golfbaren. En av de sista nätverksträffarna för året var nu igång.

Kvällen inleddes med mingel som gav möjlighet till nya relationer mellan företag. När alla hade blivit varma i kläderna var det dags att delas upp i grupper och inleda minigolf-turneringen! De som fick minst slag fick senare under kvällen tävla om att stå längst upp på prispallen. Det var många vinnarskallar i grupperna men stämningen var ändå på topp!

– Det var lätt att bygga relationer med hjälp av den här aktiviteten. Man märkte att folk brann lika mycket för sitt företag som de brann för att vinna golftävlingen, berättar Johanna Engström, från kommunikationsbyrån Vass Kommunikation.

När den heta golftävlingens första del var över fick alla ta varsin golfboll med ett nummer på. Numret representerade vilket bord man skulle sitta vid och väl till bords serverades smårätter i toppklass! Mellan smårätterna fick man ta en ny boll med ett nytt nummer vilket gjorde att man fick nya platser och nya affärsmöjligheter.

Sedan var det dags, vinnaren skulle koras! Finalisterna fick tillsammans med övriga medlemmar förflytta sig till ett rum med inredning likt ett vardagsrum, därav sitt namn Vardagsrummet. Där bjöds det på kaffe, avec och en spännande underhållning i form av en final!

– Det var trevligt att runda av kvällen inne i Vardagsrummet efter prisutdelningen, då man kunde fortsätta diskutera och avsluta påbörjade affärsdiskussioner med personer man suttit vid bordet med, berättar Johanna.

Golfen var en uppskattad aktivitet bland gästerna. Med en miljö som man inte är van vid skapas redan där samtalsämnen som blir en inledning på en företagsrelation.

Stort tack för en höst fylld av samarbeten och lyckade affärer! Nästa gång vi ses är det nytt år och nya härliga nätverksträffar. Till dess – ha det gott!
/B.E.N.

Kommande event

Datum för BEN-träffar 2018

Kära medlemmar i BEN!

Nedan finner ni en lista med datum för alla BEN-gruppers träffar under 2018. Sidoevent och andra träffar bjuder vi in till löpande som vanligt.
Tider, platser och upplägg kommer, som alltid, inför varje enskild träff.

Träff 1
FEBRUARI

Sthlm grupp 1: Tis 6/2
Sthlm grupp 2: Ons 7/2
Sthlm grupp 3: Tor 8/2
Sthlm grupp 4: Tis 13/2
Sthlm grupp 5: Ons 14/2

BEN/Tutto: Tor 15/2

BEN-GBG: Ons 27/2

BEN- Malmö: Tor 28/2

Träff 2
MAJ

Sthlm grupp 1: Ons 2/5
Sthlm grupp 2: Tor 3/5
Sthlm grupp 3. Mån 7/5
Sthlm grupp 4: Tis 8/5
Sthlm grupp 5: Mån 14/5

BEN/Tutto: Tis 22/5

BEN-Malmö: Tis 15/5

BEN-GBG: Ons 23/5

Träff 3
SEPTEMBER

Sthlm grupp 1: Tis 11/9
Sthlm grupp 2: Ons 12/9
Sthlm grupp 3: Tor 13/9
Sthlm grupp 4: Tis 18/9
Sthlm grupp 5: Ons 19/9

BEN/Tutto: Tor 20/9

BEN-GBG: Ons 26/9

BEN-MALMÖ: Tor 27/9

Träff 4
NOVEMBER

Sthlm grupp 1: Tis 6/11
Sthlm grupp 2: Ons 7/11
Sthlm grupp 3: Tor 8/11
Sthlm grupp 4: Tis 13/11
Sthlm grupp 5: Ons 14/11

BEN/Tutto: Tor 15/11

BEN-GBG: Tis 20/11

BEN-Malmö: Ons 21/11