Vad är ett BEN Event?

Våra träffar handlar om att få människor att slappna av, ha roligt och lära känna nya människor.

Här har vi kul

Vi ses under lediga och trevliga former där våra medlemmar får umgås, knyta kontakter och samtidigt njuta av roliga event i härliga miljöer.

Vi äter och dricker gott

På våra träffar ingår alltid en trevlig middag med tillhörande dryck, under hela kvällen. På våra träffar går ingen hungrig eller törstig.

Föreläsning och andra aktiviteter

Under kvällarna erbjuds alltid en bra föreläsning och en aktivitet som man annars inte gör till vardags. Att åka snabba RIB-båtar i Stockholms skärgård en kväll i juni till exempel.

Tidigare event

Golf i 30-tals anda!

Det var en vinterkväll, det doftade god mat och golfbaren omringades av vinnarskallar i den 30-talsinspirerade lokalen Swing by Golfbaren. En av de sista nätverksträffarna för året var nu igång.

Kvällen inleddes med mingel som gav möjlighet till nya relationer mellan företag. När alla hade blivit varma i kläderna var det dags att delas upp i grupper och inleda minigolf-turneringen! De som fick minst slag fick senare under kvällen tävla om att stå längst upp på prispallen. Det var många vinnarskallar i grupperna men stämningen var ändå på topp!

– Det var lätt att bygga relationer med hjälp av den här aktiviteten. Man märkte att folk brann lika mycket för sitt företag som de brann för att vinna golftävlingen, berättar Johanna Engström, från kommunikationsbyrån Vass Kommunikation.

När den heta golftävlingens första del var över fick alla ta varsin golfboll med ett nummer på. Numret representerade vilket bord man skulle sitta vid och väl till bords serverades smårätter i toppklass! Mellan smårätterna fick man ta en ny boll med ett nytt nummer vilket gjorde att man fick nya platser och nya affärsmöjligheter.

Sedan var det dags, vinnaren skulle koras! Finalisterna fick tillsammans med övriga medlemmar förflytta sig till ett rum med inredning likt ett vardagsrum, därav sitt namn Vardagsrummet. Där bjöds det på kaffe, avec och en spännande underhållning i form av en final!

– Det var trevligt att runda av kvällen inne i Vardagsrummet efter prisutdelningen, då man kunde fortsätta diskutera och avsluta påbörjade affärsdiskussioner med personer man suttit vid bordet med, berättar Johanna.

Golfen var en uppskattad aktivitet bland gästerna. Med en miljö som man inte är van vid skapas redan där samtalsämnen som blir en inledning på en företagsrelation.

Stort tack för en höst fylld av samarbeten och lyckade affärer! Nästa gång vi ses är det nytt år och nya härliga nätverksträffar. Till dess – ha det gott!
/B.E.N.

”Jag är kär i upplevelserna och människorna i det här nätverket”

Vi satte oss ned och tog en pratstund med en av våra medlemmar, Henrik Arlestig, CEO på Mostphotos. Henrik har varit medlem i snart två år, från det allra första eventet på M/S Molly. Henrik beskriver det eventet som en fullträff – en vacker försommardag på sjön med mat, tilltugg och RIB-båtsrace.

– Efter det var jag kär i upplevelserna och människorna som är med B.E.N. De prickade så rätt med själva atmosfären och allt bara stämde. Den första träffen har betytt otroligt mycket för mig i och med kontakterna jag knöt där. Därför är jag kvar och har inte missat ett enda event sedan starten, berättar Henrik.

Mostphotos är en av skandinaviens största bildbanker med över 15 miljoner illustrationer och foton. Missionen är att hjälpa kunderna att stärka sin kommunikation rent visuellt genom att hitta rätt bilder till rätt projekt. Henrik berättar att en stor del i framgången ligger i att de är en bildbyrå med skandinaviskt bildspråk.

– Vi vänder oss till alla som vill lära sig kommunicera på ett starkt sätt, från de som använder 20 bilder till de som behöver upp till 1000 bilder i månaden. Våra kunder är allt från tidningsredaktioner, kommuner och kommunikationsbyråer till tvåmansföretaget som ska göra sitt första inlägg på Facebook eller skicka ut ett nyhetsbrev.

Tidigare har Henrik testat flera olika nätverk men upplever att man ofta förväntas vara pådrivande, pitcha och sälja:

– Jag är själv säljare men jag gillar inte den typen av tillställningar, det känns påklistrat. På B.E.N finns en genuin känsla av att folk är där för att hjälpa varandra och för att ha kul tillsammans. Även om vi gör mycket affärer via nätverket så är det relationerna och kontakterna vi skapar som gör BEN värt tio gånger pengarna.

Att träffarna bjuder på roliga aktiviteter, bra mat och vackra lokaler är en stor anledning till att Henrik trivs i nätverket. Men det viktigaste är de personliga mötena:

– Det är människorna man klickar med som man tar med sig i livet och arbetslivet. Jag har knutit kontakter på affärsnivå men även på personlig nivå som är värda miljoner. Det är personer som alla är villiga att dela med sig av sina kontakter och sina erfarenheter.

Slutligen vill Henrik rekommendera B.E.N till alla som söker en genuin miljö där man kan utvecklas tillsammans med andra människor.

Stort tack Henrik för att du ville dela med dig av dina tankar och upplevelser!
Läs mer om Mostphotos på deras hemsida »

Kommande event

Datum för BEN-träffar 2018

Kära medlemmar i BEN!

Nedan finner ni en lista med datum för alla BEN-gruppers träffar under 2018. Sidoevent och andra träffar bjuder vi in till löpande som vanligt.
Tider, platser och upplägg kommer, som alltid, inför varje enskild träff.

Träff 1
FEBRUARI

Sthlm grupp 1: Tis 6/2
Sthlm grupp 2: Ons 7/2
Sthlm grupp 3: Tor 8/2
Sthlm grupp 4: Tis 13/2
Sthlm grupp 5: Ons 14/2

BEN/Tutto: Tor 15/2

BEN-GBG: Ons 27/2

BEN- Malmö: Tor 28/2

Träff 2
MAJ

Sthlm grupp 1: Ons 2/5
Sthlm grupp 2: Tor 3/5
Sthlm grupp 3. Mån 7/5
Sthlm grupp 4: Tis 8/5
Sthlm grupp 5: Mån 14/5

BEN/Tutto: Tis 19/6

BEN-Malmö: Tis 15/5

BEN-GBG: Ons 23/5

Träff 3
SEPTEMBER

Sthlm grupp 1: Tis 11/9
Sthlm grupp 2: Ons 12/9
Sthlm grupp 3: Tor 13/9
Sthlm grupp 4: Tis 18/9
Sthlm grupp 5: Ons 19/9

BEN/Tutto: Tor 20/9

BEN-GBG: Ons 26/9

BEN-MALMÖ: Tor 27/9

Träff 4
NOVEMBER

Sthlm grupp 1: Tis 6/11
Sthlm grupp 2: Ons 7/11
Sthlm grupp 3: Tor 8/11
Sthlm grupp 4: Tis 13/11
Sthlm grupp 5: Ons 14/11

BEN/Tutto: Tor 15/11

BEN-GBG: Tis 20/11

BEN-Malmö: Ons 21/11