B.E.Ns nätverk består av beslutsfattare från ett brett spektra av företag som får möjlighet att sammanstråla och utbyta erfarenheter med varandra. Vi fick oss en pratstund med en av medlemmarna, Thomas Gustafsson, Stf. Försäljningschef på Amfa Bank.

Thomas har varit medlem i B.E.N sedan juni 2016. Han var medlem i ett annat nätverk tidigare, men efter att ha hört presentationen bytte han över till B.E.N.

– Här ser jag att vi kan hjälpa varandra att göra fler och bättre affärer. Jag tror stenhårt på att bra relationer skapar bra affärer, och så jobbar vi också i vårt bolag. Min fasta uppfattning är att man inte gör affärer med företag, man gör affärer med människor. Och inte bara det – man gör affärer med människor man gillar.

Amfa Bank är en personlig affärsbank som hjälper större och mindre företag med finansiella lösningar. Bolaget har funnits i 25 år och var den första aktören att erbjuda fakturaköp i Sverige.

– Vi är den enda banken som har fakturaköp som kärnverksamhet och våra fokuskunder är små och medelstora företag under tillväxt. Bolagen kan använda våra tjänster som komplement till sin ordinarie bank eller använda vår finansiering som en helhetslösning. Vi försöker ha ett öppet sinne och välkomnar även nystartade bolag som behöver frigöra likviditet. Vi erbjuder även korta lån. Framför allt är vi måna om att förstå vår kund och är bra på att sätta oss in i själva affären, berättar Thomas.

Thomas berättar att under hans halvår i nätverket har medlemmar ofta mötts även utanför träffarna.

– Senast igår var jag ute och lunchade med några stycken. Det är berikande, både på ett personligt och affärsmässigt plan, och ett bra sätt att bättre förstå de enskilda företagarnas vardag.

Han ser att Amfa Bank har mycket kompetens att bidra med till andra företagare i nätverket, och uppskattar också möjligheten att lära sig mer av dem.

– Vi uppskattas som bollplank av många företag som tycker vi hjälper dem att göra fler och bättre affärer. Samtidigt får vi möjligheten att under otvungna men professionella former öka vår kunskap och förståelse för företagares vardag. Min ambition, och även bankens, är att vara lyssnande och höra vad de behöver hjälp med och hur vi skulle kunna göra skillnad.

Till sist, vilken har varit din bästa träff hittills i B.E.Ns nätverk?

– Jag tyckte att andra träffen var fantastisk. Vi hade ett segelbåtsrace till en restaurang, med
fyra Bavariabåtar. Jag hade aldrig seglat förut men fick skeppa den här båten. Det var extra roligt att vi vann och det hela avslutades med att vi fick skåla i bubbel. En jättekul träff och ett lyckat exempel på samarbete!


Stort tack Thomas för att du ville dela med dig av dina tankar och upplevelser!

Läs mer om Amfa Bank på deras hemsida »