Efter ett år som vd för resebolaget XLNT Travel kände Annika Hultgren att det var dags att gå med i ett bra affärsnätverk. Efter att ha tittat runt och testat några stycken föll det slutgiltiga valet på BEN.

– Det som avgjorde valet var att BEN har en helt annan inriktning än de andra jag tittat på. Vanligtvis handlar det om att ta med sig ett antal potentiella kunder till varje träff och det kan vara både stressande och faktiskt ganska ineffektivt. I BEN fokuserar man istället på att bygga långsiktiga och stabila relationer beslutsfattare emellan.

XLNT Travel skräddarsyr tjänsteresor för privata företag och offentlig verksamhet. Det handlar både om enskilda resor och gruppresor för möten, event och konferenser. Företaget har funnits i tjugo år men fick ny ägare och nytt namn, XLNT Travel, efter sammanslagning av Via Travel Norrland och Via Travel Nordväst. Samtidigt utsågs Annika Hultgren till vd för XLNT Travel som idag har sex kontor över hela Sverige, från Skellefteå i nord till Malmö i syd.

– Vi tar hand om allt från dörr till dörr, vilket särskiljer oss en del från konkurrenterna. Att vi erbjuder lyhörd och högpersonlig service i kombination med att vi ligger i framkant av den digitala utvecklingen är en stor del av XLNT Travels vinnande koncept, menar Annika.

Något som också utmärker XLNT Travel som företag är en väldigt platt företagsstruktur. Det innebär att man strävar efter att kollegorna ute på kontoren är delaktiga i de större besluten, berättar Annika. Hon ser fram emot att snart möta de andra medlemmarna i BEN:

– Under min första träff kommer jag att få lyssna på en föreläsning med Per Holknekt. Sen åker vi allihop ut till Carlshälls gård och äter en trerättersmiddag tillsammans, det tycker jag låter mitt i prick! Som vd för ett resebolag tror jag på upplevelsens betydelse. Delar man roliga upplevelser med varandra som man gör i ett nätverk som BEN så uppstår ett unikt förtroende beslutsfattare emellan, det ger affärsmöjligheter på ett helt annat sätt, säger Annika.

Annika ser med spänning fram emot att vara med i BEN och tror att det kommer vara positivt både för henne själv i sin yrkesroll, men självklart också för XLNT Travel. Hon tyckte att hon fick ett väldigt bra bemötande redan från start, och gillar idén med nätverket.

– Och redan innan min första nätverksträff har BEN sett till att koppla ihop mig med två andra företag som också är nya så att vi kunde träffas över en lunch innan, det tycker jag var väldigt positivt, säger Annika.

Stort tack Annika för att du ville dela med dig av dina tankar!
Läs mer om XLNT Travel på deras hemsida »