Vi satte oss ned och tog en pratstund med en av våra medlemmar, Henrik Arlestig, CEO på Mostphotos. Henrik har varit medlem i snart två år, från det allra första eventet på M/S Molly. Henrik beskriver det eventet som en fullträff – en vacker försommardag på sjön med mat, tilltugg och RIB-båtsrace.

– Efter det var jag kär i upplevelserna och människorna som är med B.E.N. De prickade så rätt med själva atmosfären och allt bara stämde. Den första träffen har betytt otroligt mycket för mig i och med kontakterna jag knöt där. Därför är jag kvar och har inte missat ett enda event sedan starten, berättar Henrik.

Mostphotos är en av skandinaviens största bildbanker med över 15 miljoner illustrationer och foton. Missionen är att hjälpa kunderna att stärka sin kommunikation rent visuellt genom att hitta rätt bilder till rätt projekt. Henrik berättar att en stor del i framgången ligger i att de är en bildbyrå med skandinaviskt bildspråk.

– Vi vänder oss till alla som vill lära sig kommunicera på ett starkt sätt, från de som använder 20 bilder till de som behöver upp till 1000 bilder i månaden. Våra kunder är allt från tidningsredaktioner, kommuner och kommunikationsbyråer till tvåmansföretaget som ska göra sitt första inlägg på Facebook eller skicka ut ett nyhetsbrev.

Tidigare har Henrik testat flera olika nätverk men upplever att man ofta förväntas vara pådrivande, pitcha och sälja:

– Jag är själv säljare men jag gillar inte den typen av tillställningar, det känns påklistrat. På B.E.N finns en genuin känsla av att folk är där för att hjälpa varandra och för att ha kul tillsammans. Även om vi gör mycket affärer via nätverket så är det relationerna och kontakterna vi skapar som gör BEN värt tio gånger pengarna.

Att träffarna bjuder på roliga aktiviteter, bra mat och vackra lokaler är en stor anledning till att Henrik trivs i nätverket. Men det viktigaste är de personliga mötena:

– Det är människorna man klickar med som man tar med sig i livet och arbetslivet. Jag har knutit kontakter på affärsnivå men även på personlig nivå som är värda miljoner. Det är personer som alla är villiga att dela med sig av sina kontakter och sina erfarenheter.

Slutligen vill Henrik rekommendera B.E.N till alla som söker en genuin miljö där man kan utvecklas tillsammans med andra människor.

Stort tack Henrik för att du ville dela med dig av dina tankar och upplevelser!
Läs mer om Mostphotos på deras hemsida »